Monday, November 8, 2010

Bengkel "SMART" Skill Bicara Berkesan-ITC


Pasir Mas- 29 oktober 2010 , satu Bengkel telah diadakan di K.K.T.M Pasir Mas iaitu "BENGKEL SMART SKILL BICARA BERKESAN yang julung kali diadakan dan ITC sebagai penganjur dan juga Motivator bagi Bengkel ini, Tujuan Bengkel ini adalah untuk memberi pendedahan dan cara mengfokoskan kepada pengucapan awam dan bagaimana hendak menjadi seorang pelajar yang boleh berkomunikasi secara berkesan dan baik. Dalam bengkel ini, motivator ITC memberi beberapa tip atau cara bagaimana untuk berkomunikasi dan lebih-lebih lagi sebagai pelajar yang mewakili persatuan yang seharusnya berkomunisaki dengan cara yang baik dan berkesan.

Bengkel bermula pada jam 9 pg dan berakhir pada 12 T.Hari yang menghimpunkan pelajar seramai 40 orang yang menuntut di Kolej Kemahiran Tinggi itu. Dalam bengkel ini, pelajar diberi tugas untuk berkomunikasi dengan kawan-kawan mereka melalui bahan-bahan yang disediakan oleh ITC kepada pelajar.

Sebagai seorang pelajar dan juga perwakilan/ pemimpin seharusnya kita melatih diri kita dapat membiasakan diri kita lebih-lebih lagi dihadapan khalayak ramai. persediaan fizikal dan mental juga penting untuk pelajar agar lebih kuat dan semangat untuk menyampaikan kepada orang ramai dan bersedia terhadap ejekan daripada pelbagai pihak..

Kami daripada ITC mengucapkan terima kasih kepada pelajar atas kerjasama yang diberikan semasa bengkel berlangsung dan tidak lupa juga kepada Kaunselor K.K.T.M kerana menjemput kami untuk berkongsi idea kepada pelajar disana. Apa yang baik dari Allah, yang lemah dan kurang mohon diampunkan.

No comments:

Post a Comment